Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Vreau să-mi decorez casa, să o fac confortabilă și ospitalieră. Într-o clădire tipică este mai dificil să creați un design original, dar puteți căuta o ieșire. O soluție interesantă și, în același timp, elegantă ar fi crearea unui basorelief pe perete. Poate fi realizat din diverse materiale, în plus, crearea de imagini tridimensionale se poate face independent. Despre tipurile de basorelief, caracteristicile sale, aplicația poate fi citită mai jos. De asemenea, prezintă o clasă de masterat, datorită căruia puteți stăpâni această tehnică independent.

Conținutul acestui articol:

Basorelief în interior

Pentru a crea o imagine de basorelief, puteți folosi astfel materiale precum:

Imagini de basorelief în interiorul dormitorului

Imagini de basorelief în interiorul dormitorului

Pereții sunt decorați cu:

 • peisaje;
 • figuri umane;
 • plante;
 • obiecte.

Pot fi compoziții artistice deplină. Astfel, se poate decora clădirea în interior și în exterior.

Părțile turnate ale decorului sunt realizate din poliuretan sau tencuială, iar manualul, modelarea autorului se face folosind chit, adeziv poliuretanic.
Complet compozitii care sunt capabile sa decoreze orice camera

Complet compozitii care sunt capabile sa decoreze orice camera

Basorelieful este adesea folosit în interioarele moderne. Tehnica unor astfel de compoziții este diferită, vă permite să plasați corect basorelieful în încăperea de orice stil.

Compozițiile de basorelief vor contribui la dezvoltarea și completarea temei principale a interiorului, pentru a plasa accentele necesare în casă. Stucco turnarea în camera de zi ajută la realizarea unei atmosfere solemne speciale. În dormitor, ea creează o atmosferă de intimitate, în holul - vizibilitatea mișcării imaginare. Toate acestea ajută la schimbarea impresiei și la crearea stării de spirit necesare.

Pe un perete gol, puteți crea panou sub formă de poze. Dacă se evidențiază basorelieful, toate piesele convexe vor arăta și mai clare. Acestea sunt adesea folosite pentru proiectarea diferitelor deschideri.

Puteți crea panouri întregi

Puteți crea panouri întregi

Spre deosebire de vopseaua decorativă, basoreliefurile nu se evidențiază neapărat în culori. Dacă doriți, poate fi lăsată în alb și va arăta la fel de bună. Puteți combina aceste două opțiuni, veți obține efectul original și neobișnuit.

Basorelieful este bine combinat cu astfel de materiale de finisare:

Neobișnuit, dar foarte frumos

Neobișnuit, dar foarte frumos

Stucul de formă simplă poate da originalitate camerei în stilul minimalismuluise potrivește stilului podClasic.

Va fi interesant:PREZENTARE GENERALĂ: 175+ fotografii ale unor postere interesante pe perete, cu unelte do-it-yourself. Din țesături, din plută, din margele - ce este mai frumos?

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

Utilizarea materialului

Compozițiile de basorelief vor fi bine combinate pe piatră, în forjare, împreună cu lemn și alte materiale naturale. Ele sunt adesea folosite în decorarea semineelor. În cazul în care holul există un ceas, atunci puteți face o modelare în jurul valorii. În încăperile mici nu trebuie să faceți panouri mari.

Alegeți un panou în funcție de dimensiunea camerei

Alegeți un panou în funcție de dimensiunea camerei

Bordul
O atenție a oaspeților va fi atrasă de un basorelief cu iluminat. În cazul în care camera este în stil clasic, apoi cu ajutorul stucului este posibilă umplerea deschiderii arcului, spațiul liber dintre deschiderea ușii și plafon.

Poate fi folosit pe bucătăria. Acesta poate fi turnat părți ale decorului în formă de rafturi, este fudge pentru feluri de mâncare, făcut sub vremurile vechi. Puteți face ferestre care merg într-o altă lume, spațiu. Stucco poate fi folosit în zona de luat masa, sau pe bucătărie șorț.

Dacă există o plasmă în sufragerie în mijlocul peretelui, puteți face un astfel de decor de relief în jurul acestuia. Poate fi folosit și în dormitor, mai ales dacă există obiecte forjate acolo. Puteți pune un panou mare peste capul patului.

Plasarea deasupra capului patului

Plasarea deasupra capului patului

Cu ajutorul unui basorelief, puteți ascunde neregularitățile de pe perete și transformați elementele decorative de la defecte. De asemenea, pentru modelare puteți ascunde comunicațiile de inginerie. Pe un perete gol, puteți crea o imagine întreagă, un peisaj care va curge într-un frumos tencuială decorativă.

Va fi interesant:REVIEW: Opțiuni pentru placi de baie: opțiuni de perete 185+ (fotografie)

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

Selecția parcelelor

Un basorelief modern îți permite să recreezi orice idee. Poate fi:

 • simpla abstractizare;
 • peisaj;
 • flori;
 • panorama orașului;
 • harta lumii.

Refacem orice idee pe perete cu mâinile noastre.

Refacem orice idee pe perete cu mâinile noastre.

Dacă piesele decorate ale decorului sunt alese pentru bucătărie, atunci este mai bine să alegeți simboluri care vor caracteriza abundența în casă, imagini cu fructe și legume. camera copiilor Acesta poate fi un decor ușor, aerisit, cu o imagine de fluturi, păsări, flori, castele.

Basorelieful se poate face compoziția principală sau poate fi executată ca ornament, care prezintă fragmente separate sau flori înfășurând, o viță de struguri. Este folosit pentru a decora camere, fațada casei și alte clădiri.
Basorelieful accentuează frumos stilul etnic

Basorelieful accentuează frumos stilul etnic

Va fi interesant:REVIEW: Cum să atârni imaginea corectă în interiorul bucătăriei - 205+ (Foto) Idei stilate și frumoase

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

Stucă de ipsos

Gips - material destul de solicitat. Toate datorită unor calități precum rezistența la foc, prietenia cu mediul. Acest material natural este foarte potrivit pentru crearea stucului. Acest lucru face posibilă crearea elementelor complexe de decorare a reliefului. Și astfel încât construcțiile servesc mai mult și sunt durabile, folosesc un lac special, grunduri, adeziv pe bază de silicon sau poliuretan. Pentru a proteja produsul de razele ultraviolete și de precipitații, acesta este acoperit cu vopsea acrilică deasupra.

Compoziția de basorelief a gipsului poate avea aspectul de lemn, bronz, fontă sau în vârstă artificială. Folosind ulei de in, puteti imita modelarea sub marmura antica, pentru a crea un lac de shellac de teracota. Și pentru a recrea bronzul antic, utilizați un amestec de apă distilată, sulfat de cupru sau pur și simplu vopsele de ulei.

Vrei originalitate - adaugă o mică antichitate

Vrei originalitate - adaugă o mică antichitate

Înainte de vopsire, matrițele de ipsos trebuie să se usuce bine. Este curățat de praf, apoi este gata.Vopseaua pe bază de apă cea mai folosită pentru tavan, pictura însăși este făcută cu vopsea de ulei.

Va fi interesant:PREZENTARE: Cum să aranjați spațiul din dormitor deasupra patului: plasarea picturilor de către Feng Shui. 170+ (Fotografii) accente luminoase și elegante

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

Stuc de poliuretan

Materialul este spumat din material plastic, folosind o tehnologie specială, este ecologic, nu absoarbe miros neplăcut, exces de umiditate și este rezistent la fluctuațiile de temperatură. Arată bine și este potrivit pentru calitățile sale pentru astfel de premise: baiebucătăria.

Poliuretan stuc - material de mediu

Poliuretan stuc - material de mediu

Cu ajutorul stucului din poliuretan, puteți corecta vizual camera. De exemplu, puteți vizualiza tavanul mai înalt și extindeți camera folosind panoul convex de factură (turnare), o margine verticală în perete, un stâlp (pilastru).

Turnarea este recursă la împărțirea tapetului de tonuri diferite. Tricotarea din poliuretan poate decora usi interioare. Pentru a facilita lucrul cu acest material folosind un adeziv special pentru poliuretan.

Posibilitățile de decorare a stucului în designul modern

Posibilitățile de decorare a stucului în designul modern

Cu acest stuc nu numai că puteți decora sau actualiza interiorul, dar și mobilierul, puteți crea panouri sau cadre, decora tavane, seminee, piedestaluri. Stucul din poliuretan poate fi utilizat în diverse domenii, pentru decorarea produselor, pieselor, structurilor.

Va fi interesant:REVISTA: Tapițerie elegantă în interior: o combinație cu stiluri, idei de design (100+ fotografii). Cum de a crea un design confortabil cu propriile mâini? (perdele, pături, picturi)

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

Clasele de masterat de basorelief

Independent, puteți face stuc, de asemenea, pentru acest lucru

 • gips;
 • argilă;
 • alabastru;
 • pe bază de gips.

Ecranul imaginii volumetrice de pe perete poate fi orice

Ecranul imaginii volumetrice de pe perete poate fi orice

Puteți crea chiar un design basorelief pentru un începător. În acest caz, este mai bine să se utilizeze pe bază de ghips și tencuială. Poate că imaginea superbă nu va funcționa, dar camera va fi decorată cu o imagine de relief. Principalul lucru este urmarea întregii secvențe de acțiuni în precizie:

 • De la cutiile de lacăt și placaj cu ziduri joase, care seamănă cu tava. Dimensiunile ar trebui să corespundă mărimii viitorului relief al plăcilor, va trebui să creați un basorelief. În plus față de cutie, puteți lua alte mijloace, de exemplu, o cutie obișnuită de bomboane sau un cadru de dimensiune potrivită, doar să-l lipiți de geam cu bandă adezivă în prealabil.
 • Este necesar să se acopere forma cu polietilenă. Spuma trebuie îndreptată astfel încât să nu existe pliuri în partea superioară. Dacă nu vă puteți alinia, cel puțin lăsați un minim de nereguli.
 • Pregătirea soluției în mod clar conform instrucțiunilor producătorului și turnarea în formular. Când planificați să creați un ornament cu o înaltă reliefare, sârma este instalată în placă pentru a întări compoziția.
 • La amestec inițial a luat-o trebuie să rămână la timp. Doar spuneți cât va dura, pentru că Indicatorul este diferit pentru fiecare material. Chiar înainte de a utiliza o materie primă specială, este necesar să se clarifice toate nuanțele de a lucra cu ea.
 • Puteți începe să creați însuși basorelieful. În primul rând, conturul ornamentelor decorative necesare se aplică plăcii. Apoi puteți începe să măriți volumul din circuitul din noul amestec pregătit. Volumul este mărit în straturi, astfel încât fiecare strat să fie ușor întărit.

Basorelieful din interiorul caselor simple a fost folosit rar înainte.

Basorelieful din interiorul caselor simple a fost folosit rar înainte.

Nu este dificil să lucrați cu tencuială, este chiar convenabil, dar în timp ce materia primă este umedă. În acest moment, puteți să scăpați de exces, să utilizați un cuțit și să corectați ornamentul cu dalta folosind o daltă din lemn.

În cazul în care materialul nu este complet uscat, pur și simplu tencuiți-l. Este mult mai dificil să se facă față procesării unei suprafețe deja întărite.
Va fi exact punctul culminant al interiorului tău.

Va fi exact punctul culminant al interiorului tău.

Dacă trebuie să faceți o imagine în profunzime, o puteți face în următoarele moduri:

 • Stratul de fundal însuși trebuie să fie construit în jurul cifrei, se dovedește că toate elementele vor fi într-o mică nișă. Totul se termină prin măcinarea planului de fundal.
 • Imaginile pot fi adâncite dacă selectați o cantitate mică de material de bază cu ajutorul incisivilor, dălți.

O mică imaginație, creativitate și rezultate uimitoare

O mică imaginație, creativitate și rezultate uimitoare

Crearea independentă a imaginii basorelief este o muncă minuțioasă, necesită timp și cheltuieli considerabile. Dar, cu o abordare rezonabilă, design-ul casei dvs. poate fi dat un aspect original, chiar unic.

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

Tipuri și teme pentru crearea unui basorelief

Ideile pentru crearea unei astfel de structuri de relief sunt diferite. Mărimea, complexitatea și complotul stilului și volumului camerei. Puteți descrie motive de animale sau plante, scene antice sau elemente abstracte.

Imaginea copacilor este una dintre cele mai neutre și versatile soluții.

Imaginea copacilor este una dintre cele mai neutre și versatile soluții.

Imaginea tridimensională poate fi făcută chiar pe perete sau poate fi instalată o placă pre-gătită cu o imagine de relief gata făcută.

reveniți la meniul ↑

flori

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

reveniți la meniul ↑

lebede

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

reveniți la meniul ↑

lemn

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Cum sa faci o pictura exclusiva a peretilor: Crearea unui basorelief cu mainile tale. Opțiuni creative pentru actualizarea decorului. Master class pentru începători

Va fi interesant sa te uiti la basorelieful din lemn, mai ales daca o alegi in stilul camerei, culoarea mobilierului.

Basorelieful este foarte estetic, nu poate fi comparat cu alte tipuri de decoratiuni interioare. Un astfel de design la prima vedere va atrage atenția.

reveniți la meniul ↑

VIDEO: Proces pas cu pas de a crea un basorelief pe perete

Basorelief pe perete

Idei de interior

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

concluzie

Efectuarea unui basorelief este o muncă grea care necesită răbdare. Acest decor decorează orice cameră. Dacă doriți, vă puteți descurca singur. Nu este necesar să fii sculptor sau artist pentru a face față acestei situații. Este suficient să obțineți abilități de bază. Pentru a face acest lucru, puteți consulta un specialist sau puteți viziona un videoclip cu o clasă de masterat.

reveniți la meniul ↑ reveniți la meniul ↑

GALERIE FOTO (mai mult de 110 fotografii)

6.4 Scorul total
Tablouri frumoase de basorelief

Imaginea de basorelief poate face orice cameră de neuitat. Decide cu privire la tema camerei și mai departe. Suntem siguri că veți fi mulțumiți de rezultat și vă vor fi amintiți de toți cei dragi. După examinarea informațiilor, vă rugăm să lăsați comentariile dvs. cu argumente în comentarii. Ele vor fi utile altor cititori. Opinia ta este foarte importantă pentru noi. Vă mulțumim pentru participarea dvs. Vă mulțumim pentru fiecare revizuire și pentru timpul acordat.

6.2Scorul de experți
preț
6
practic
6.5
îngrijire
6
6.6Evaluarea utilizatorilor
preț
6
practic
7
îngrijire
7
goodies
 • Imaginația și originalitatea unui astfel de final.
 • O posibilitate suplimentară de a corecta vizual rugozitatea zidurilor.
 • Capacitatea de a partaja spatiu vizual intr-o camera.
 • Abilitatea de a crea un basorelief pe cont propriu, fără ajutorul unui specialist.
contra
 • Costul ridicat al materialelor și munca pentru un specialist.
Adăugați-vă recenzia  |  Citiți recenzii și comentarii

1 comentariu
 1. 3.3
  preț
  60
  practic
  70
  îngrijire
  70

  Am comandat un serviciu de pictură în perete. Determinată cu tema. Voiam să adaug ceva. Nu mă așteptam ca rezultatul să fie atât de frumos. Se pare că este un desen obișnuit și arată atât de uimitor. De fiecare dată când vreau să trec, trebuie doar să ții mâna pe ea. A schimbat radical interiorul general al camerei. Nu a regretat banii cheltuiți.

  + Pro: Design foarte frumos, neoichny
  - Contra: Se pare că în timp, culoarea pierdută
  util(0) Nu e bine(0)Voi ați votat deja

Lasă un răspuns

Evaluarea dvs. totală

ro2.decorexpro.com - Jurnal cotidian de design, arhitectura, design interior

camere

Curte și grădină

desen