Variante de grădină frumoasă Pavilioane face-te-te-te (245 + Fotografii) - Cum de a transforma într-o decorare reală? (lemn, metal, policarbonat)

Grădinile de grădină, ale căror fotografii arată bine în catalogul la modă, vor arăta bine și pe o cabană regulată. Chiar dacă nu sunteți foarte mare și nu cea mai frumoasă grădină, chiar dacă aveți un buget mic și idei despre design nu sunt prea extinse, puteți alege un arbor astfel încât să arate bine și adecvat. Nu numai că a îndeplinit funcții practice, ci și a fost frumos, dar pentru asta, desigur, trebuie să înțelegeți.

Conținutul acestui articol:

Arbore în grădină setat pentru a efectua două sarcini:

 • practic. Aceasta este o încăpere suplimentară în aer liber, unde puteți petrece mult timp. Poți să citești, să primești oaspeții, să mănânci kebaburi imediat prăjite, să joci jocuri de bord, să cânți la chitară sau chiar să te distrezi pe scaun - posibilitățile sunt nesfârșite.
 • estetic. Poate deveni o adevărată decorare a peisajului, dacă abordați creativ problema.

Grădinile de grădină sunt concepute pentru confort.

Grădinile de grădină sunt concepute pentru confort.

Pentru ca foișorul să poată efectua ambele sarcini, trebuie să alegeți materialul și forma adecvată pentru el, să aflați unde va fi plasat și să decideți ce stil va avea.

Cu toate acestea, ne vom ocupa secvențial.

funcționalitate

Practicitatea - principalul lucru în orice lucru. Dacă structura este incomodă, atunci, indiferent cât de frumoasă este, nu veți beneficia de ea. Și la fel de bine, dacă se destramă după câțiva ani de serviciu, cu greu poate fi considerat un succes.

reveniți la meniul ↑

materiale

În primul rând, baza funcționalității arborelui viitor este materialul din care va fi făcut. Există patru soluții posibile.

Principalul lucru pe care foișorul era practic și confortabil.

Principalul lucru pe care foișorul era practic și confortabil.

Primul este copacul. Are următoarele avantaje:

 • frumusețe. Poate că nu orice piatră naturală poate concura cu un copac în frumos. Este nobil, este elegant, poti taia modele pe ea, poti sa scoti forme complicate din ea. Arborele oferă libertate inutilă de a aștepta de la orice alt material.
 • convenționalism. Cele mai multe stiluri clasice sunt fabricate din lemn.
 • încredere. Dacă pomul este tratat corect, acesta nu va fi frică de umiditate sau dăunători și va dura mulți ani.

Arbore - o opțiune bună pentru alegerea unui viitor foișor

Arbore - o opțiune bună pentru alegerea unui viitor foișor

Desigur, profesioniștii sunt echilibrați de minusuri:
 • preț. Ei cer un preț ridicat pentru lemn - acest lucru este natural, deoarece creșterea și prelucrarea costă bani. Și nu puteți salva pe ea, deoarece soiurile ieftine putrezesc, sunt consumate de dăunători și, în general, devin repede inutili.
 • Oportunitate de a fi înșelată. Un copac de calitate slabă este greu de distins de unul de calitate, cu excepția cazului în care a stat în grădină timp de un an și nu a început să putrezească. Prin urmare, există întotdeauna probabilitatea de eroare.
 • lemn - decizia este clasică, frumoasă, pretențioasă.Dar, lângă casa din materiale artificiale (de exemplu, acoperite cu panouri din plastic) nu va arăta.

O soluție frumoasă de mulți ani

O soluție frumoasă de mulți ani

A doua soluție este metalul. De asemenea, are avantaje:
 • Fiabilitate. Pomul crapă sau se descompune în timp, metalul începe să ruteze în timp, dar acest lucru se întâmplă mult mai târziu. În plus, nu se teme de nici o scădere a umidității sau a temperaturii, sau probleme minore, cum ar fi dăunători.
 • Specificitatea. Metalul pare neobișnuit, interesant, proaspăt. Arborii sunt rar făcuți din ea (dacă nu este o structură pe terenul de joacă), astfel încât să puteți arăta originalitatea și să găsiți noi soluții de design interesante.

Original și neobișnuit

Original și neobișnuit

Dar are și dezavantaje:
 • preț. Un metal bun, de înaltă calitate nu este mai ieftin decât lemn - dacă nu mai scump.
 • Probleme de construcție. Puteți construi o structură din lemn cu propriile mâini, practicând puțin și citiți cărți. Dar pentru a construi o structură din metal, tu nu vei lucra - pentru asta ai nevoie de abilități de sudura.
 • specificitate. Acesta este un plus și un minus. Arborele metalic se va potrivi nu departe peste tot. În plus, va arăta strict, iar în vară va fi fierbinte, iar în frigul de iarnă.

Este mai greu să lucrezi cu metal, sunt necesare unelte speciale

Este mai greu să lucrezi cu metal, sunt necesare unelte speciale

Bordul
Fierul pur este un material complex, nu este ușor să se încadreze în stilul general. Prin urmare, oamenii recurg adesea la trucuri - plantează struguri sau iederă, astfel încât să înconjoare suporturile metalice și să facă întreaga imagine mai confortabilă și plină de viață.
A treia soluție este piatra. Poate fi atât o piatră naturală, cât și o cărămidă. Avantajele sunt aceleași:
 • încredere. Arborele este putrezit, metalul este ruginit, și nimic nu se întâmplă la piatră deloc. Arborele de piatră, dacă utilizați o soluție de calitate, poate servi de zeci de ani (și cu un anumit noroc - să stea pentru mai mult de o sută). Nu se teme de zăpadă, ploaie, insecte, rozătoare, apă sau căldură. Chiar și un efect mecanic asupra ei este puțin probabil să afecteze.
 • frumusețe. Metalul este frumos în mod special, lemnul este inerent în nobilime, iar piatra este frumoasă în felul său propriu - și puteți alege întotdeauna aspectul care vă convine.
 • Ușor de construcție relativ. Este posibil să construiți o construcție din cărămidă sau din piatră naturală cu propriile mâini. Principalul lucru - cum să înțelegem subiectul.

Arborele de piatra servește de zeci de ani

Arborele de piatra servește de zeci de ani

Plusurile includ:
 • preț. Piatra naturala este de asemenea costisitoare. Deși, dacă luați o cărămidă, puteți salva foarte mult.
 • greutate. Piatra este un material greu. Nu este ușor să o transportați din loc în loc, necesită o fundație profundă și de înaltă calitate. Dacă terenul de pe parcelă nu este foarte solid, pot fi necesare calcule suplimentare și s-ar putea chiar să se întâmple ca proiectul să fie abandonat.

Bordul
Piatra este greu de procesat, dar basoreliefurile și modelele din ea nu sunt șterse timp de decenii.
Costul pietrei nu este, de asemenea, ieftin

Costul pietrei nu este, de asemenea, ieftin

A patra soluție este din plastic. Polimerii sofisticați vă permit să creați un arbore, care va fi foarte asemănător cu construcția de lemn sau piatră naturală sau chiar să îl facă transparent.

Avantajele plasticului sunt după cum urmează:
 • preț. În plastic, este scăzută, mult mai mică decât cea a lemnului sau a pietrei.
 • Selecție mare. Plasticul vine în culori diferite, cu textura diferită.

De la ferestre din plastic

De la ferestre din plastic

Dar, desigur, există și dezavantaje:
 • ușura. Plasticul arată ieftin, chiar dacă este bun și de înaltă calitate. Departe de fiecare grădină va putea intra în arborele din el.
 • nesiguranță. Plasticul este rezistent la schimbările de apă și de temperatură, dar efectul mecanic al acestuia îl rănește ușor - se va sparge.
 • Nevoia de a angaja muncitori. Puteți asambla construcția din plastic numai cu ajutorul unor echipamente speciale, astfel încât să puteți uita de independență.

Bordul
Dacă nu-ți pasă cât va rămâne un foișor, plasticul te va potrivi. În plus, cu o imaginație adecvată, este posibilă asamblarea unui design frumos din acesta.
O mică imaginație și obțineți un rezultat bun.

O mică imaginație și obțineți un rezultat bun.

În plus față de cele patru materiale de bază în construcția unui arbore, puteți utiliza auxiliare:
 • sticlă. Nu ar trebui să faceți o pergolă de sticlă complet - rezultatul va fi, ca într-o seră, în vară, nu va lăsa goană. Dar pentru a introduce elemente de sticlă în arbori din alte materiale, decorarea lor cu vitralii, fuziunea sau gravura cu diamante este o idee bună.
 • țiglă. Este folosit pentru a acoperi acoperișul de gazon. Frumos, în unele stiluri indispensabile, fiabile. Singurul negativ - suferă de daune mecanice, deoarece în grindină se poate sparge.
 • bambus. Fânerele, iarba și materialele naturale similare sunt utilizate pentru acoperirea acoperișului. Drept rezultat, gazonul arată ca o colibă ​​a unui țăran sau forestier, care poate fi de asemenea considerată o decizie interesantă stilistică.

Arbor din sticlă

Arbor din sticlă

Materialele, desigur, pot și trebuie combinate.

Arată deosebit de bine:
 • piatră și fân natural cu iarbă - se dovedește o cabană montană;
 • lemn și sticlă - puteți obține un foișor, asemănător cu o casă fabuloasă;
 • piatră și țiglă - rezultatul va arăta ca o festivă, ca din imagine, casa secolului al XVIII-lea;
 • metal și sticlă - astfel puteți obține un design în stil de înaltă tehnologie.

Și, desigur, puteți să experimentați, să combinați un material cu altul și să priviți rezultatul. Principalul lucru este să nu facem acest lucru în procesul de construcție, ci în procesul de desenare a schiței.

În stil modern

În stil modern

reveniți la meniul ↑

formă

Al doilea aspect important care afectează funcționalitatea este forma care este împărțită în două subspecii. Există o formă de construcție - există arbori pe ea:

 • deschis. Ele sunt de fapt un acoperiș pe mai mulți stâlpi. Arată destul de frumos, interesant, spațios, vă permite să amestecați vizual interiorul foișor cu grădina, care este situat în afara. În vara într-o astfel de foișor este rece, pentru că vântul ajunge în el, și chiar și în timpul ploii este uscat și confortabil. Singura defecțiune condiționată este că în timpul iernii un astfel de foișor este inutil, deoarece aproape nimeni nu ar dori să stea în el într-o blană. Dar dacă aveți o cabană de vară și nu doriți să construiți o construcție pe scară largă, aceasta este o soluție bună.
 • Jumătate deschisă. Aceste chioșcuri arata ca un gard mic, din care stâlpi crescuți care susțin acoperișul. Poate arata mult mai subtire decat cea deschisa, plusurile - spatiu si o buna ventilatie - nu vor merge nicaieri. Un minus, totuși, este același - este imposibil să stai într-o astfel de foișor în timpul iernii, este rece.
 • închis. Seamănă mai mult cu o casă mică, pentru că are ziduri solide și un acoperiș deasupra. Vă permite să vă petreceți timpul confortabil în timpul iernii, dar în timpul verii poate fi un pic înfundat. Arată simplu și frumos în felul său.

Pot exista o varietate de forme

Pot exista o varietate de forme

Este necesar să alegeți un design în funcție de nevoi. Dacă se vor aduna în foișor în vară pentru a bea ceai, să cânte la chitară, să discute despre știri, atunci nu are niciun sens să pună unul închis. Dar dacă doriți să puteți prăji kebab-urile chiar și în timpul iernii, atunci este vorba despre designul spațios închis, cu un extract de care aveți nevoie.

În plus față de forma structurii, există și o formă geometrică:
 • rotund. Asemenea chioșcuri sunt relativ rare, deoarece acestea sunt greu de făcut. Cu toate acestea, ei privesc, în mod spectaculos, interesant, să atragă atenția. Ele arata foarte bine daca acoperisul este realizat sub forma unei emisfere.
 • dreptunghi. Comune și tradiționale. Acest gazebo pare familiar, nu atrage în mod special atenția. Acesta poate fi de asemenea pătrat - acest lucru este mai interesant, construcția de metal și sticlă sub forma unui cub va arăta perfectă în stilul high-tech.
 • poligon. De asemenea, de multe ori găsite. De obicei, bănci sunt plasate de-a lungul marginilor.

Arbore dreptunghiular

Arbore dreptunghiular

Gândindu-se prin formă, merită să ne gândim la ce va fi la interiorul foișorului. Ce mobilier? Ce accesorii?

Pentru ca daca vrei sa faci cateva banci pe care multi invitatii pot sta pe loc, un gazebo rotund nu va functiona pentru tine. Și pentru micutele mici moale, dreptunghiul va fi prea strictă.

reveniți la meniul ↑

apariție

Funcționalitatea nu necesită o analiză aprofundată - e suficient să estimați ce este climatul dvs. și ce doriți să obțineți de la foișor, astfel încât să fie în capul dvs. de ce ar trebui să fie făcut și cum să arate.

Este foarte important să îndeplinească toate cerințele.

Este foarte important să îndeplinească toate cerințele.

Aspectul este mai dificil - trebuie să vă gândiți cum se combină materialele și culorile, ce se va potrivi, ce accesorii vor fi potrivite. Și tocmai pentru a nu se gândi prea mult la asta, oamenii au venit cu stiluri.

reveniți la meniul ↑

Stiluri orientale

Estul este Asia, sunt țările arabe, este pretenția, relevanța clară a fiecărui element, în unele locuri minimalismul și, în unele locuri, splendoarea radiantă. Dacă vă place cultura țărilor estice, atunci nimeni nu vă va împiedica să faceți un arbor în stil oriental.

Construim un foișor în stil oriental

Construim un foișor în stil oriental

Primul este japoneză. Principalele sale calități sunt seninătate și moderare. Aceste gazeburi se află în grădinile de pietre, meditează, meditează.

Pentru a crea unul în grădina dvs., trebuie să urmați regulile:
 • materiale. Foarte natural. În Japonia, climatul este mai blând decât aici, bambusul este folosit acolo pentru construcții, orezul este trestia de zahăr. Dar în Rusia, aceste materiale nu vor dura prea mult, pentru că merită să folosim lemnul și piatra ușoară.
 • Forma de construcție. Deschis sau jumătate deschis. Închise chioșcuri în Japonia nu. Dar, dacă sunteți prea fierbinte vara, puteți echipa structura cu jaluzele care imită hârtia. Le puteți picta cu hieroglife.
 • Forma geometrică. Acoperișul este axat, este posibil cu două sau trei straturi. Forma globală este poligonală, fantezie.
 • culoare. Lemn închis, lemn deschis, sakura roz și hârtie de orez.
 • Mobila si decoratiuni interioare. În interiorul foișorului ar trebui să fie o masă joasă și tatami, care sunt invitați să stea. Din accesorii - ikebana pe masă, câteva felinare de hârtie pe tavan. Nimic mai mult, nimic mai mult, deoarece relevanța este calitatea principală a acestui stil.

Al doilea este chinez. Principalele sale calități sunt auto-disciplina și grijuliu. Regulile sunt după cum urmează:
 • materiale. Foarte natural, fără cărămizi, ca să nu mai vorbim de plastic.
 • Forma de construcție. Deschis sau jumătate deschis. Nu există perdele.
 • Forma geometrică. Acoperișul este vârf, cu muchii curbate. Arborele în sine este poligonal, capricios.
 • culoare. Lemn închis, mahon, lemne ușoare. Emerald, stacojiu, azur, auriu - stilul chinezesc sugerează luminozitatea, care este combinată cu atenție.
 • mobilier. Scaune împletite, canapele, scaune. Nu există mobilier tapitat. Accesorii - felinare, figurine, flori proaspete.

Clădirea de vacanță din China

Clădirea de vacanță din China

Al treilea - arabă. Principalele lui calități sunt pretenția și pomenirea. Toți cei care se uită la foișor în stil arabesc ar trebui să aibă palate de padishahs, jinn, camile.

Regulile sunt după cum urmează:
 • materiale. Natural. Cel mai bun dintre toate este combinația de piatră și lattice țesute fantezie în care puteți să vă uitați la modele.
 • Forma de construcție. Jumătate deschisă. Grila este aproape elementul principal. Este necesar să-l suplimenteze cu o arc înaltă, în loc de ușa obișnuită.
 • Forma geometrică. La voință. O idee bună ar fi să faci o cupolă, ca într-un minaret.
 • culoare. Bright, cu o predominanta de aur si azur. Trebuie să se potrivească perfect.
 • Mobila si decoratiuni interioare. Masă mică, perne moi cu ciucuri, pe care este convenabil să stai sau chiar minți dacă vrei. Pe podea puteți pune un covor. Așezați lămpi metalice cu lumanari în colțuri și o figurină fantezistă pe masă.

Plecare plăcută în orice moment

Plecare plăcută în orice moment

Bordul
Pentru a nu fi confundat cu alegerea culorilor, puteți utiliza tabelele de compatibilitate, care se găsesc în abundență pe Internet.
reveniți la meniul ↑

Rusă și ucraineană

Stilul rusesc este, de fapt, un foișor, care este foarte asemănător unei cabane. Spațioase, confortabile, evocând gânduri plăcute.

Stilul rusesc

Stilul rusesc

Regulile dispozitivului sunt următoarele:
 • materiale. Copac. Exclusiv lemn fără impurități.Cel mai bine, dacă este ușor, asemănător cu bustenii brute.
 • Forma de construcție. Pereți în care nu există nici unghii, acoperiș, triunghi pliat. Poate fi închis și deschis, totul depinde în întregime de fantezie.
 • Forma geometrică. Excepțional dreptunghiulară, altfel nu va arăta.
 • culoare. Fie un copac, fie o varietate de lumini.
 • Mobila si decoratiuni interioare. Mobilierul este în mare parte și din lemn. Masă, bănci, puteți pune un piept pentru a stoca lucrurile necesare. Dintre accesorii - covorul de pe podea (ar trebui să arate că te-ai legat singur), vase pictate în stilul meșteșugurilor populare. Puteți pune pe masă un samovar, real sau electric. Și puteți face o apreciere a unui sobă rus - de fapt, un brazier, dar frumos.

Poate fi deschis sau închis

Poate fi deschis sau închis

Stilul ucrainean arată similar, dar chioșcul ar trebui să fie puțin mai mic, acoperișul să nu fie din lemn, ci din stuf sau paie. În plus, meșteșugurile tradiționale în stil ucrainean sunt diferite - nu de obicei Gzhel, de exemplu.

Bordul
"Hut" în stil rusesc sau ucrainean va fi un loc minunat pentru jocurile copiilor.
reveniți la meniul ↑

Stiluri moderne

Arborele realizat în tehnologie high-tech și minimalismul - adică, în cele mai renumite dintre cele moderne.

În stilul minimalismului, atunci când nimic extra

În stilul minimalismului, atunci când nimic extra

Minimalizarea necesită următoarele:
 • materiale. Natural sau artificial - toate la fel, el va face și plastic.
 • Forma de construcție. Deschis sau jumătate deschis, cu un număr minim de elemente.
 • Forma geometrică. Pătrat sau dreptunghiular. Acoperișul plat, în loc de pereți, cei mai simpli piloni.
 • culoare. Alb - alb, lăptos, argint.
 • Mobila si decoratiuni interioare. La minim. Masă, câteva scaune. Live iederă pe pereți. Nu trinkets, lucruri mici, de imaginiCovoare. Cu cât sunt mai puține lucruri, cu atât mai bine.

Fără mărunțișuri și lucruri mici

Fără mărunțișuri și lucruri mici

Tehnologia Hi-Tech este oarecum mai exigentă:
 • materiale. Cel mai bun dintre toate - sticlă și metal. Poate fi suplimentat cu piatră. Dar copacul de înaltă tehnologie nu stă sub nici o formă.
 • Forma de construcție. Fie deschis, iar apoi elementele structurale ar trebui să fie puțin vizibile. Fie închis, iar apoi foișorul ar trebui să arate ca un cub metalic cu muchii de sticlă.
 • Forma geometrică. Acoperișul este plat, cu un minim de unghiuri, adică patru.
 • culoare. Alb, negru, argintiu. Nuanțele luminoase sunt doar patch-uri rare.
 • Mobila si decoratiuni interioare. Mobilier din piele, plastic și metal. Combinație clasică - masă și canapea. Ca accesorii - iluminat. Decorează-l cu o bandă LED, pe care o puteți schimba opțional.

Hi-tech - stil care va face arbor mai luminoase și mai frumoase

Hi-tech - stil care va face arbor mai luminoase și mai frumoase

Desigur, acest lucru nu este toate stilurile cu care puteți proiecta un foișor. Mai sunt multe muzica country, Italiană, Provence, modern și multe altele. Dar chiar și un scurt rezumat vă poate oferi o idee.

Bordul
Arbore ar trebui să fie combinate în stil cu orice altceva. Deci, dacă aveți o casă ultramodernă în stilul techno, chioșcul clasic din lemn va arăta ciudat lângă el.
reveniți la meniul ↑

VIDEO: Ferestre frumoase pentru relaxare

Chioșcuri în grădină

Opțiuni pentru utilizare

reveniți la meniul ↑

GALERIE FOTO

8.6 Scorul total
Frumoase gazebos pentru gradina ta

Gradinaritul unui foișor este o idee bună. Copiii pot juca în ea, vă puteți petrece timpul în ea. Și indiferent cât de mare este bugetul dvs., chiar și o structură simplă cu patru coloane și un acoperiș pot fi proiectate să arate minunat și să dureze mulți ani. După examinarea informațiilor, vă rugăm să lăsați comentariile dvs. cu argumente în comentarii. Ele vor fi utile altor cititori. Opinia ta este foarte importantă pentru noi. Vă mulțumim pentru participarea dvs. Vă mulțumim pentru fiecare revizuire și pentru timpul acordat.

Relevanța informațiilor
8.5
Disponibilitatea aplicației
9
Dezvăluirea temei
8.5
Fiabilitatea informațiilor
8.5
goodies
 • Frumusețe. Arborul este capabil să decoreze orice grădină.
 • Functionalitate.Este mult mai convenabil să-și petreacă timpul în ea decât în ​​aerul curat. Chiar dacă plouă, nu va trebui să părăsiți casa.
 • Implementare creativă. Veniți cu un proiect și implementați - chiar și cu ajutorul lucrătorilor - acest lucru este interesant, aceasta este o experiență nouă, amintiri plăcute.
contra
 • Cheltuielile. Chiar și un fotoliu de plastic vă va costa niște bani - și ar fi mai ușor să trăiți fără posibilitatea de a sta cu o carte în grădină decât să cheltuiți bani.
 • Timpul. Pentru a construi un foișor trebuie să-și petreacă timpul. Vino cu un proiect (sau comandă de la un designer), cumpăra materiale, găsești muncitori ... Dacă ai o slujbă activă care mănâncă tot timpul tău liber, poate fi dificil să găsești cel puțin două ore.
 • Dificultăți cu stilul. Pentru a face designul să arate bine, va trebui să încercați să găsiți culoarea, materialul și stilul pentru restul casei și grădină.
Adăugați-vă recenzia

Vom fi bucuroși și vă veți da părerea

Lasă un răspuns

Evaluarea dvs. totală

ro2.decorexpro.com - Jurnal cotidian de design, arhitectura, design interior

camere

Curte și grădină

desen